Zářijové postřehy a moudra


Přišel říjen a tak jsem se i přese všechnu svou depresi rozhodla, že bych vás mohla alespoň obdarovat přemoudrým článkem na téma "geniální věci, na které jsem během uplynujého měsíce přišla". Navíc se můžete těšit během příštího týdne i na článek "Jak si kompletně nepodělat život a jak se případně smířit s tím, že už jste si jej kompletně podělali"... Ale zatím si jen uvařte čaj (protože to přece k podzimu patří) a koukněte na pár menších mouer, tipů a podivných myšlenek...


  1. Two Door Cinema Club vědí o mé existenci. A nenávidí mě. Na jedinej měsíc odjedu do Česka a oni přijedou do Španělska. Vrátím se do Španělska a a oni oznámí turné po střední a východní Evropě. Proč?
  2. S tabaskem chutná všechno líp.
  3. Život Pího je jeden z nejkrásnějších filmů, co kdy spatřily světlo světa a musíte ho vidět. I pokud vás nezajímají nějaká duchovní moudra, už za grafiku to stojí- téměř dvě hodiny óchání a áchání nad tou krásou.
  4. Když už jsme u těch filmů, doporučuju zhlédnout Coherence z roku 2013. Jde sice o snímek natočený s velmi nízkým rozpočtem a jeho děj by se mohl zdát trošku zvláštní, po jeho shlédnutí ale pravděpodobně zůstanete jen blbě koukat do zdi a říkat si "What?". Pokud se na něj díváte s někým, nejspíš se strhne bouře dohadů na téma "co že se to vlastně stalo?" a základy kvantové fyziky. Věřte mi, ta hoďka a půl za to stojí.
  5. Slavili jsme islámský Svátek Oběti. Podle médií to vypadá, že se muslimové po celém světě divoce vrhly na kozy, ovce a krávy (místo těchto zvířat dosaďte prase a bude z toho typická česká zabíjačka) a surově je zabili, aby je mohli obětovat Alláhovi. A nepopírám, že v Asii tomu tak dost možná je, ale ráda bych přidala, že slavnosti západních muslimů jsou spíš plné rýže, brambor, zeleniny, pakory, ryb a ano, i masa (získaného úplně stejným způsobem jako to, které vám naservíruje vaše babička). Takže tento svátek jako doklad o nesmísitelnosti kultur radši nepoužívejte.
  6. Nějak budu žít vždycky a pokud žít nebudu, tak budu mrtvá a bude mi to jedno.
  7. Pokud na twitteru nesledujete Existential Comics a The Dead Author, pak snad nežijete (teda jako ve twitterové sféře samo sebou). A nebo taky nejste ztracený existencialistický případy, to je taky možnost.
  8. Našla jsem zálibu v Body Combatu. Hodinu se prát se vzduchem překvapivě vyčerpává a ani ne tak překvapivě vám alespoň na chvilku dá pocit, že jste to tomu člověku, který vás aktuálně štve, pořádně nandali.
  9. Inferno konečně přichází do kin, tralala. Brownovky jsou klasa.
  10. Otroci nechtějí zrušit otroctví, jen chtějí přestat být otroky, aby mohli mít otroky.
  11. Zajímalo by mě, jestli by chlapi byli ochotní rodit děti za ženy, kdyby k tomu měli biologicky přizpůsobená těla.
  12. Pokud studujete to, co vás baví, budete se těšit i na začátek školního roku.



A nějaké vaše tipy?

Mějte se lépe než já a zatím pa!

Share this:

, ,

CONVERSATION

4 skvělých komentářů:

  1. Shodou náhod tu vedle sebe mám doopravdy ten čaj :D A tvoje moudra jsou moje oblíbený :D na Život Pího se plánuju kouknout už delší dobu, takže už fakt musím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobré :D a jo, musíš, sama nechápu, že jsem na to čekala tak dlouho :D

      Vymazat
  2. Kláry doufám, že už se máš líp a jestli ne, tak tě snad utěší, že nejsi sama. Teda, je mi fajn, ale delší dobu mě hlodá jedna myšlenka a hádej jak jsem se naučila ji zahánět? Vzpomněla jsem si na tvůj nový název a vždycky si řeknu v duchu "nemysli na slony" :D. A je mi líp. A vlastně, co ten název ve skutečnosti znamená? (pokud to není tajemství :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, vlastně právě k tomuhle má ten název sloužit, mám na to téma rozepsanej článek, jen jsem ho ještě neměla čas dokončit :D

      Vymazat

Jsem moc ráda za všechny vaše nápady, připomínky a názory. Jen prosím slušnou formou.