Zimní postřehy a moudra

Zdravím, koloušci!

Mám pocit, že tuto zimu jsem byla tak moudrá přemoudrá, až se mi všechna ta moudrost při psaní tohoto článku vypařila a nemůžu si vzpomenout na vše, co jsem s vámi chtěla sdílet, takže se z toho nejspíš vyklube hlavně výčet věcí, které jsem za poslední měsíce viděla nebo slyšela... i tak to bude ale určitě velmi užitečné čtivo... jako cokoli na tomhle blogu, žejo.

(seriózně, divím se, že to tu pořád ještě někdo čte... jste fakt zlatý)

Moc se mi líbil článek 100 notes on Style and Blogging, který perfektně vystihuje co si myslím o přístupu některých (nejen) blogerek k módě, etice a životnímu prostředí.
"The right answer to ‘why are you all dressed up? ‘ is “I felt like it today morning”. Smile after you say those words so that you don’t sound cocky."

"Stop thinking in terms of outfits to create. This happened to me after I did my first few OOTD posts. I am not a model wearing the clothes and posing to make a sale. Making unique outfits/buying garments for a specific look, is not for me. A lot of minimalist bloggers concentrate on ‘look at how many pairings I make with these 33 garments without getting bored’ sort of content. My contribution to the cause will be : I will wear the same clothes in the exact same manner everyday and wont apologize for it. I like this uniform THAT much!"

K mému překvapení stále existují na světě lidé, kteří neznají Karty proti lidskosti. Pokud patříte mezi ně, máte rádi černý humor a najdete pár lidí, kteří by si s vámi zahráli, šup na google, stahujte a tiskněte. A když už jsme u stolních her, už jsem taky pochopila to haló kolem Osadníků z Katanu.


Další tip se bude jistě velmi hodit ztraceným existencialistům jako jsem já, kteří stále hledají smysl života (nebo již jednoduše přijali fakt, že život žádný smysl nemá, ale rádi by předstírali že ano, aby to tu pro ně nebylo takový utrpení). Našla jsem na netu tenhle test jak vystřiženej z bravíčka, který vám zodpoví, jakou cestou se vydat.

(pro zvětšení klikněte)
A pak mi napište, co vám vyšlo... mně vyšly ideologie, ne že bych se divila. Jen jsem se ještě nerozhodla jestli radši sáhnout po fašismu či komunismu.


Co se rad z osobního života týče, ráda bych řekla, že i rozchody můžou být v pohodě a přátelství zachováno, pokud jsou oba z páru rozumní.

Taky, říkejte lidem, že jste na ně pyšní (pokud tomu tak je). V prváku jsem poznala jednu slečnu, byla trošku pomalejší, pořád dokola opakovala to samé a nechávala se příliš snadno ovlivnit okolím. K tomu skákala z jednoho toxického vztahu do druhého. Když před necelým rokem ukončila další z těchto vztahů, zeptala se mojí kamarádky: "Co mám dělat, abych nebyla tak smutná?". "Víš, musíš se zaměřit víc na sebe, začít třeba dělat nějaký sport, dobře jíst...". A světe div se, slečna si další den koupila činky, o měsíc později se zapsala do fitka a na hodiny Krav maga... a když jsem ji před pár týdny zase potkala, nemohla jsem uvěřit tomu, jak se změnila, o kolik je silnější, jak fyzicky, tak psychicky a jak dobře si s ní můžu popovídat. Řekla jsem jí, že jsem na ni moc pyšná a nečekala jsem, že ji to tak moc dojme. "To už mi roky nikdo neřekl, díky, Klári."... nikdy nevíte, komu zlepšíte den.

A pokud toužíte po tom poznat velmi inteligentní a sympatické mladé lidi a k tomu si trochu zacestovat, naučit se nové věci a procvičit mozkové závity, měli byste zkusit nějaký model OSN nebo EU. Tyto akce se pořádají po celém světě, stečí si jen vybrat. Já byla před týdnem na své první simulaci a i přsto, že jsem měla zezačátku strašné nervy, jsem si to nakonec moc užila a dokonce mě i mrzelo, když akce po třech dnech skončila.



A teď přijde řada ma malý kvíz...

Která z následujících reakcí je ta nejdementnější, pokud vám někdo řekne, že vás miluje?
a) hahahah, no jasně, tak samo, lol
b) si děláš prdel, ne?
c) hahaha, ne ale teď vážně
d) všechny předchozí v těsné posloupnosti


POPKULTURNÍ OKÉNKO

Z Noci trifidů už víme, že jednooký mezi slepými není vždy králem a že se dokonce může stát otrokem. Co se pak stane ženám se zdravými vaječníky ve společnosti, která je z drtivé většiny neplodná? Během zkouškového mi z nějakého prapodivného důvodu přišlo jako dobrý nápad začít sledovat nový seriál. A protože už jsem nějakou dobu přemýšlela nad The Handmaid's tale (Příběh služebnice), volba byla jasná (ještěže má jen deset dílů). Za mě jeden z nejpovedenějších seriálů, co jsem kdy viděla. Vím, že některým se děj zdál poněkud pomalejší nebo nebyli zrovna spokojení s koncem (co si budem nalhávat, taky bych uvítala druhou sérii), ale já byla tak uchvácena zpracováním a hlavně samotným nápadem, že by mě ani nenapadlo si stěžovat.

Po zkouškovém jsem taky začala sledovat Black mirror a musím uznat, že je to opravdu stejně tak dobré i podivné, jak všichni říkají. Obzvlášť proto, že se tam občas objevují i myšlenky, které už se předtím v hlavě vyrojily mně a najednou je vidím v konkrétní, a většinou i o dost děsivější, podobě. Výhodou seriálu podle mě je, že každý díl je samostatný, takže nebudete mít takovou potřebu to sjet celé během dvou dnů. Pokud ale toužíte po něčem veskrze pozitivním, raději hledejte dál.

A jako poslední bod ze světa kinematografie: pokud jste ještě neviděli trailer na Infinity war, tak asi žijete na jiné planetě... chci říct, že ne všichni jsou asi stejní blázni jako já aby sledovali rozbory trailerů a znova sjížděli všechno, co kdy vyšlo pod značkou MCU, aby si obnovili vzpomínky, ale tenhle film bude zaručená pecka a člověk musí být připraven.

Navíc jsem zjistila, že čím víc času věnujete úplným blbostem, tím méně pozornosti pak zbývá pro existenciální krize. A to je fajn. A s tím jak často Marvel přináší do kin nové filmy, se má člověk alespoň pořád na co těšit.

A když už jsme u výhod toho, když je člověk posedlý zdánlivými hloupostmi, už jsem to zmiňovala v jednom ze svých předchozích článků, ale teď se k tomu ráda vrátím, pokud umíte španělsky, vážně doporučuju sledovat Operación Triunfo (všechny díly ZDE). Jde o jakousi španělskou verzi Superstar neboť je to pěvecká soutěž, má ovšem taky prvky z Velkýho Bratra, protože jsou všichni účastníci zavření ve vile, kde je 24h denně sledují kamery.

S tím taky trochu souvisí Eurovize, která mě ještě dva roky zpátky silně nezajímala, pak jsem ovšem díky spolubydlícím změnila názor a teď spolu všichni pečlivě sledujem koho posílá která země a jakou má šanci na výhru. K velkému překvapení, česká píseň letos patří mezi favority a já ji mám na spotifyi taky on repeat, protože je to fakt pecka, takže tady ze Spainu budem všichni hlasovat.

A nakonec ze světa hudby...
Jakkoli se snažím Enriqueho nesnášet, vždycky jsem šťastná, když vydá novej song a nemůžu ho pak dostat z hlavy. Takže Baño mi v empétrojce teď hraje furt. Mezi další momentálně oblíbené potom patří:
- El remedio (Ana Guerra)
- Lo malo (Aitana War)
- Instruction (Demi Lovato, Jax Jones)
- Salvajes Irracionales (Efecto Pasillo)
- Sex s ex (Marek Ztracený... seriózně jedna z nejlepších českých písniček ever)
- celej Awesome mix, jak vol. 1 tak vol. 2 (hlavně pak Ain't no mountain high enough, Mr. Blue Sky, Cherry Bomb a Come and get your love)
- The last of the real ones (Fall Out Boy)
- Hold me tight or don't (Fall Out Boy)
- Échame la culpa (Luis Fonsi, Demi Lovato)
- Katchi (Ofenbach)

Jo, zkrátka samej popík, ale je to to nejúčinější pro vyhýbání se depresím. Dokonce si občas pustím i One Direction... jo, jako fakt.

No a největší favorit ze světa hudby za poslední týdny je nové albíčko od The Wombats: Beautiful people will ruin your life. Celé album je hotové ztělesnění dokonalosti, ovšem pokud toužíte znát mé favority, tak jsou to I only wear black, Out of my head a hlavně Turn. Pro poslední jmenovanou mám navíc poněkud slabost, protože Murphy se k ní vyjádřil slovy "není to to, co jsme chtěli, byla to ale krásná chyba", což perfektně vystihuje můj aktuální milostný život.

"You could give an aspirin the headache of its life"

"Sometimes you win but generally, you lose"

"Bought a brand new car and flattened a deer by Richmond Park
Suppose I'm not the only one who fails to see the light"


"Sometimes you laugh but usually, you cry"

"I try to be human
But that never works"

A úplně nakonec, Panic! at the disco vydali nový klip k písni Say Amen, jedná se o prequel k This is Gospel a Emperor's new clothes. Písnička je skvělá a nápad vytvořit z klipů trilogii mě taky nadchnul.

A co vaši oblíbenci ze světa hudby, filmů a seriálů?
Nebo máte taky nějaká moudra, o která byste se chtěli podělit?
Mějte se moc krásně,
pa!

Nakonec ten článek vyšel delší než jsem čekala, ehm...

Share this:

,

CONVERSATION

6 skvělých komentářů:

  1. Tenhle typ článků mám moc ráda, člověk vždycky najde spoustu inspirace na jednom místě.
    Mně se třeba líbilo nové album od Vance Joy. Co se týče filmů, tak mě dostalo Call me by your name a z naprosto jiného žánru zase The Death of Stalin. A nakonec seriál Peaky Blinders. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Call me by your name už mám stažený, protože jsem na to slyšela strašně dobrý ohlasy :D a na nový album od Vance Joy se teda musím taky mrknout :)

      Vymazat
  2. Karty proti lidskosti znám jen tak povrchně, nemám nikoho s kým je hrát a kdo je má :D :'(. V existencionalistickém testu mi vyšlo, že se mám zaměřit na Buddhovo učení! No krása, stejně to z filozofického hlediska potřebuju prozkoumat.
    Můžu se zeptat? Na tu kvízovou otázku jsi odpověděla jako v d)?
    A Handsmaid Tale jsem četla a bylo to docela náročné, na druhou stranu jsem to měla myslím za den a půl hotové, takže to šlo velmi svižně. Nevím, co si představit pod pojmem pomalý seriál, jelikož já teď dokoukala Twin Peaks (tu nejnovější řadu - asi i poslední, teda) a tyjo, nevím, jestli jsi to někdy viděla, ale TO JE POMALOST! :D Takže jsem na velmi mírné tempo zvyklá. Ale co mě odrazuje od seriálu je ta názornost násilí, těžko jsem to právě překousávala v 3. řadě Twin Peaks a pozoruju, že čím jsem starší, tím víc oceňuju, když je to náslií jen naznačeno, nebo řečeno, na explicitní scény nemám potřebu se dívat.
    Neřekla bych, že ty někdy budeš poslouchat Marka Ztraceného. Popravdě, nečekala bych, že si tu písničku fakt vyhledám a budu jí poslouchat. No, přiznám se, že k tomu asi nemám takový vztah, jako ty, na mě působí ten text vtipně, ale i tak to může být :D.
    One Direction for life!! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, odpověděla jsem d) :D
      A mně to pomalé nepřipadalo, ale mému spolubydlícímu ano, tak jsem si říkala, že na to pro jistotu upozorním :D A já názorné násilí taky nemám vůbec ráda :D
      Tu písničku jsem zaslechla náhodou v rádiu a hned mě oslovila :D

      Vymazat
  3. Díky za tipy na seriály, ty se vždycky hodí. :) V tom testu mi taky vyšly ideologie no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli říct "hurá, vítej v klubu" nebo "to je mi líto" :D

      Vymazat

Jsem moc ráda za všechny vaše nápady, připomínky a názory. Jen prosím slušnou formou.